Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Aprovació inicial de l'ordenança d'instal·lacions de radiocomunicació de Barcelona amb la col·laboració del CETC

16/07/2013

antenesLa Comissió d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte normatiu de l'Ordenança d'intervenció municipal en les instal·lacions de radiocomunicació (OIMIR), que impulsa el progrés tecnològic a la ciutat i que ha comptat en la seva elaboració amb la col·laboració puntual del Grup de Treball de Radiocomunicacions del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicació (CETC). Així, des de les versions preliminars a l'abril de 2012, s'han fet aportacions per tal que el contingut de l'OIMIR s'ajusti al rigor tècnic desitjable en qualsevol text normatiu, mirant d'introduir aspectes i procediments que garanteixin que les actuacions en matèria de projectes i certificacions siguin realitzades per tècnics competents en matèria de telecomunicacions. Tal i com explica el coordinador del Grup de Treball de Radiocomunicacions, Ismael Bataller, "des del Col·legi considerem que és molt important que les ordenances relatives a la instal·lació d'antenes s'ajustin al que preveuen regulacions d'ordre superior i que facilitin el desplegament dels operadors, doncs això repercuteix en el benefici comú, dins una societat cada cop més connectada".
 
Un cop superat aquest tràmit inicial, l'ordenança es publicarà al BOP i se sotmetrà a informació pública durant dos mesos —tenint en compte que el termini habitual de trenta dies s'ampliarà perquè coincideix totalment o parcialment amb el mes d'agost—, i posteriorment la Comissió d'Hàbitat Urbà i Medi Ambient l'haurà d'aprovar definitivament.
 
L'OIMIR s'ajusta a l'estratègia de creixement de les infraestructures de telecomunicació de Barcelona, com a Capital Mundial del Mòbil, i garanteix el desplegament ordenat de noves infraestructures, per fer possible una cobertura adequada i la protecció ambiental de l'entorn urbà i de la salut pública a tot el municipi.
 
Té per objectius impulsar el desplegament de xarxes de telecomunicacions de nova generació que permetin el desenvolupament social i econòmic de la ciutat de Barcelona, Capital Mundial del Mòbil. Dóna resposta a la demanda creixent de serveis de telecomunicacions a Barcelona respectant els valors ambientals, urbanístics, paisatgístics i de salut.
 
A més, alleugereix el tràmit a l'inici de la instal·lació posant l'accent en el control i la inspecció i simplifica la tramitació, en facilita el desplegament en esdeveniments extraordinaris i proves pilot en particularitza la tramitació administrativa. També preveu la implementació de l'expedient electrònic en aquest àmbit.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

08 juny 2023 - Workshop Estratègia de Catalunya cap a la dècada digital i el seu impacte a les PIMES

08 juny 2023 - Open Day TIC 2023

13 juny 2023 -
VISITA TÈCNICA a l'Institut de Ciències Fotòniques (places limitades i exclusives per a membres de Telecos.cat)

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.85