Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


Donem un nou impuls a Quinavelocitat.cat: el portal que mesura la teva connexió a Internet i ens ajuda a analitzar la resiliència de la xarxa

19/07/2022

El juliol de 2020 l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) posava en marxa el portal web www.quinavelocitat.cat, amb l’objectiu de posar a l'abast de la ciutadania una eina per mesurar la velocitat de connexió a Internet d'extrem a extrem. Ens trobàvem llavors en plena pandèmia, amb confinaments periòdics que ens obligaven a teletreballar i a fer servir de manera massiva la tecnologia per dur a terme tasques quotidianes que abans es feien presencialment (relacions socials, educació online, oci digital, comerç electrònic, etc). Va ser aquest increment sense precedents de la nostra vida digital el que va motivar el naixement d’aquesta iniciativa, que acumula més de 5600 tests i a la qual han decidit sumar-s’hi ara el Consorci Localret, el Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF) i el d’Enginyers Industrials (EIC).

I és que, sigui quina sigui l'activitat que realitzem a casa o a l'oficina, és important saber la velocitat real de la que disposem amb els nostres dispositius (telèfon mòbil, ordinador o tauleta), ja que d'aquesta manera podrem garantir que els serveis que habitualment realitzem funcionen adequadament.

El portal www.quinavelocitat.cat té alhora una forta voluntat didàctica, ja que informa de la importància d’alguns condicionats a l’hora de disposar d’una bona connexió a Internet, com per exemple: la distància del terminal o dispositiu mòbil al punt d’accés WiFi, el tipus de cable que s’utilitza -si és el cas- i també la tipologia i quantitat de dispositius intermedis (amplificador WiFi, switch, etc) o connectats simultàniament al mateix punt d’accés a Internet.

Amb la suma de noves entitats al projecte, es vol fer un rellançament del portal que serveixi per ampliar la mostra de dades recollides i analitzar així la resiliència de la xarxa arreu del territori.
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
01 juny 2023 - Presente y futuro de la Micro y Nanoelectrónica

03 juny 2023 - Celebrem l’espai

06 juny 2023 - Women in Data Science

06 juny 2023 - Transport públic i nova mobilitat

08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.84