Unim món econòmic i sector professional al II Corporate Lunch de Telecos.cat (crònica-resum, presentacions i galeria de fotos)

30/06/2022

Telecos.cat recuperava ahir el seu Corporate Lunch,  la trobada anual que va néixer fa dos anys amb l'objectiu de debatre temes d’interès que relacionin el món econòmic amb el sector professional. La segona edició d'aquest dinar, que es va celebrar al Restaurant de l'Hotel Serhs Rivoli Rambla de Barcelona, va tenir com a convidats els directius de les empreses que són Corporate Member de Telecos.cat (més informació sobre aquest servei AQUÍ), així com diverses personalitats destacades del món de l’economia i també vinculades al sector.
 
Amb el patrocini d'Alcaltel-Lucent Enterprise, Banc Sabadell i Cellnex Telecom, la jornada arrencava amb les paraules de benvinguda de Pedro Linares, qui va celebrar haver recuperat -després d'una pausa de dos anys obligada per la pandèmia-  una trobada que permet intercanviar impressions i punts de vista entre els professionals del sector financer i el món TIC. A continuació arribava el torn de Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona i també membre de Telecos.cat, qui va oferir dades que evidencien com el sector tecnològic és un motor per a la economia catalana, respresentant ja el 10% del PIB català. Seguidament prenia la paraula Antoni Cañete, president de PIMEC, qui va posar l'accent en el moment de canvis disruptius que estem vivint i a dos factors que són claus per al futur: l'energia i el coneixement. Sobre coneixement centrava la seva intervenció Joan Cuevas, director d'Innovació, Digitalització i Currículum del Departament d'Educació de la Generalitat, anunciant com el foment de les vocacions STEAM se centrarà en un nou pla que vol capacitar els docents i dotar els centres de més equipament tecnològic.

Josep Lladós,
doctor en Ciències Econòmiques, professor i subdirector d’investigació dels Estudis d’Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya, va oferir la seva “Perspectiva de la situació econòmica actual”, amb una exhaustiva radiografia fonamentada en els darrers indicadors que dibuixen un nou escenari gens optimista i on, novament -afirmava- , la clau estarà en la productivitat i la inversió en coneixement (presentació disponible AQUÍ). 

Durant el dinar es va generar un interessant debat entre els assistents en relació al moment que viuen les empreses del sector TIC i els seus professionals. Per acabar, Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ (qui va venir en representació del conseller Roger Torrent), va afirmar que, tot i la sensibilitat de l'economia catalana respecte als indicadors econòmics, comptem amb un teixit productiu ponent i una posició estratègica i de lideratge pel que fa concretament al sector tecnològic.  
 
>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
26 set. 2024 - Celebració de Sant Gabriel

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92