PARTICIPEM a l'#ACUSTICAT2022: Abordem l’impacte acústic de les infraestructures ferroviàries als municipis catalans (el 25/4 d'11 a 12:45h; inscriu-t'hi!)

13/04/2022

Els dies 25 i 26 d’abril tornarem a viure l’ACUSTICAT, el Congrés bianual sobre el món de l’acústica catalana que torna a la presencialitat i ho fa des del Teatre Auditori de Granollers, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió acústica en 4 sales i una fira expositiva amb solucions i eines acústiques de nivell.

Des del Grup de Treball d'Acústica de Telecos.cat ens sumem a aquesta nova edició amb l'organització d'una taula rodona entorn a un dels dilemes plantejats: l’impacte acústic de les infraestructures ferroviàries als municipis catalans, que tindrà lloc el dilluns 25 d'abril d'11 a 12.45h a la Sala WALTON del mateix teatre. 
 
PRESENTACIÓ

El tren travessa moltes poblacions i el soroll que provoca és un greu problema per als seus veïns. Davant d’aquesta situació, es plantegen diverses solucions tecnològiques. Hi ha alcaldes i alcaldesses que no volen veure els seus municipis tallats pel mig amb barreres que treuen la vista i la llum als edificis més propers. Però no tot s’acaba amb les barreres acústiques, hi ha altres solucions. Caldrà valorar, però, les diferents casuístiques de cada emplaçament i així poder dictaminar la millor solució en cada cas.

Per tant, la reducció de la contaminació acústica, provocada pel pas del tren en zones habitades, és un de les demandes que han d’atendre els municipis afectats.

Aquest tema ha despertat diferents reaccions davant de les diverses solucions que s’hi plantegen. Des de les típiques pantalles d’aïllament acústic a d’altres solucions, més enginyoses, que mitiguen l’impacte sonor del trens alhora que l’impacte visual de les pantalles.

Aquesta diversitat de solucions tècniques enriqueix el debat per oferir, als polítics que han de prendre les decisions, noves vies de solucions. L'objectiu és el de millorar la integració mediambiental de les infraestructures ferroviàries i, en definitiva, la qualitat de vida dels ciutadans en reduir l'impacte acústic derivat de la circulació de trens.


PROGRAMA


11:30h. Presentació de la sessió, a càrrec de l’Enginyer de Telecomunicació Sr. Carles Sabater, responsable de serveis professionals del Col·lectiu d’Enginyers de Telecomunicació de Catalunya (Telecos.cat).

11:35h. Panell de ponències*:
  • Situació actual en què estroben els afectats, a càrrec del Sr. Joan Antón Jiménez, vicepresident de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre.
  • Entrebancs que impedeixen executar projectes d’instal·lació de les proteccions acústiques, a càrrec del Sr. Ignasi Grau, enginyer Agrònom de l’empresa IGREMAP
  • Noves solucions tecnològiques, a càrrec del Dr. Jordi Romeu, investigador del Laboratori d’Enginyeria Acústica de l’UPC.
Moderador: Enric Grosche, Enginyer de Telecomunicació, soci Director de Grosche Associats SL. Enginyeria i Consultoria Acústica i membre de Telecos.cat. Presentarà la problemàtica i anirà introduint als diferents ponents. Tot seguit dirigirà el debat i en traurà les conclusions.
 
12:20h. Torn obert de paraules
 
>>INSCRIPCIONS AL SEGÜENT ENLLAÇ 
>>MÉS INFORMACIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
17 maig 2024 - Dia Mundial de les Telecomunicacions

21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92