Telecos.cat col·labora amb la campanya "Dona una SIM i ajuda els refugiats ucraïnesos" de Parlem Telecom i la Creu Roja

06/04/2022

Parlem Telecom i la Creu Roja han unit forces per impulsar la iniciativa solidària “Dona una SIM”, amb la qual volen garantir que totes les persones refugiades ucraïneses que han sol·licitat protecció internacional a Catalunya puguin comunicar-se telefònicament amb les seves famílies i dur a terme les gestions telefòniques necessàries a tot l’Estat. En concret, s’ha posat en marxa una plataforma online (http://www.donaunasim.cat/) per recaptar fons que permetin finançar totes les targetes SIM que siguin necessàries pels milers de persones procedents d’Ucraïna que aspiren a instal·lar-se a Catalunya a través de l’acció humanitària del Programa d’Acollida de la Creu Roja.

Telecos.cat s'ha sumat com a entitat col·laboradora a la campanya, que serà oberta a tota la ciutadania fins l’11 d’abril. L’objectiu és lliurar almenys 1.000 SIM per respondre a les necessitats de les famílies refugiades. De fet, en aquesta iniciativa s’ha calculat que, amb una donació de 10 euros, es pot lliurar una targeta SIM per 3 mesos de durada a cada família ucraïnesa refugiada a Catalunya. 

Cobertura de necessitats bàsiques de comunicació
Les SIM que es lliuraran en aquesta campanya solidària permeten fer trucades nacionals i internacionals, navegar per Internet i emprar la missatgeria instantània (com per exemple, Whatsapp o Telegram) amb una capacitat de 5Gb al mes amb trucades il·limitades a Ucraïna. Estan precarregades i activades durant un període tres mesos i atorguen accés gratuït als telèfons 900 i 112, aquest últim respectiu a emergències.

La Creu Roja incideix en el fet que la desubicació i l’impacte psicològic que experimenten moltes de les persones refugiades que arriben a Catalunya —majoritàriament, dones amb infants petits— fan necessari un restabliment immediat de les comunicacions amb les seves famílies d’Ucraïna, així com un suport en les gestions burocràtiques en el seu nou país d’acollida. La iniciativa “Dona una SIM” busca ser, per tant, un suport a totes aquestes persones en les seves primeres setmanes a Catalunya i s’inspira en els Convenis de Ginebra, que reconeixen la importància del restabliment dels contactes familiars entre les persones separades per un conflicte armat, una catàstrofe natural o les migracions.

Actualment, segons dades de la Generalitat de Catalunya, més de 14.000 persones refugiades han arribat al territori català procedents d’Ucraïna, de les quals la Creu Roja n’atén més de 5.500 fent l’allotjament d’urgència en una trentena de municipis.
 
>>Fes el teu donatiu al següent ENLLAÇ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92