Donem respostes al Cibercrim! (crònica i presentacions del webinar organitzat amb motiu del #DiadelaInternetSegura)

09/02/2022

Telecos.cat se sumava ahir a la celebració del #DiadelaInternetSegura amb un webinar gratuït promogut pel Grup de Treball de Seguretat de la Informació del col·lectiu. L'objectiu? Aprofundir en els motius que mouen els cibercriminals a dur a terme els seus actes i en les respostes que hem de tenir preparades si en resultem víctimes.
 
Amb la participació d'una cinquantena de persones, la sessió oferia un doble punt de vista sobre el cibercrim: el de l'enginyer de Telecomunicació i CEO de Centralip, Genís Margarit, i el del fundador de Rethink 4 Change i expert en gestió reputacional, Carlos Pursals.
 
Durant la seva intervenció, Margarit assenyalava el segrest d'informació i de dispositius xifrats com a principal vector d'atac dels ciberdelinqüents, tal i com reflecteix en els seus informes l'Agència Espanyola de Protecció de Dades. Segons Margarit, quan una empresa pateix aquest tipus de ciberatac el primer que ha de preguntar-se és si disposa d'un "Pla de recuperació de desastres" per fer-hi front. I és que la frustració i la pèrdua de la confiança que la ciberdelinqüència genera entre els directius acostuma a anar enfocada als professionals dels departaments IT.
 
El pishing (suplantació d'identitat per robatori de contrasenyes) va ser altre dels vectors d'atac abordats per Margarit per la seva rellevància. Això demostra -afirmava taxatiu-, que "el problema davant la ciberdelinqüència no és tecnològic, és organitzatiu, i que cal un pla de formació adreçat al personal de les empreses o perdrem la batalla".
 
Carlos Pursals, de la seva banda, se centrava en com la manera de donar resposta al cibercrim pot comprometre la reputació d'una empresa. "Si tu no dius qui ets, uns altres diran qui no ets", arrencava. I és per a Pursals, el patrimoni d'una empresa se sustenta en tres pilars principals: les persones, la marca i la informació. "Per això ens cal protegir-los i defensar-los aplicant procediments i formant les persones".
 
Segons Pursals, davant d'un ciberatac és clau: "Reaccionar amb rapidesa i contundència, entendre el que està passant, prioritzar actuacions, prendre decisions i la coordinació, ja que -afegia- la improvisació ens aboca al fracàs". 
 
>>Descarrega la presentació de Genís Margarit en 
>>Descarrega la presentació de Carlos Pursals en PDF 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92