RECOLZEM la manifestació virtual "Crit per les dones de l'Afganistan" (el 27/11 a les 18h)

19/11/2021

La situació a l’Afganistan és dramàtica des que els talibans tornen a ocupar el poder. Entre els molts danys als drets i llibertats de les persones hi ha un grup, les dones, que està rebent les conseqüències esfereïdores d’aquest canvi de govern. No podem mirar a una altra banda. No podem fer cas omís del que està passant a Afganistan. Europa és un territori pioner en la salvaguarda dels drets de les persones i s’ha d’alçar per posar fre a una involució de llibertat sense precedents.

Amb aquests objectius, les associacions i grups de treball de dones de Catalunya -entre els qual s'hi troba el Grup de Dones TIC de Telecos.cat- s’han organitzat en un moviment civil que es presentava en roda de premsa el passat dimecres 17 de novembre i que ha agafat la forma de manifestació virtual mundial -amb una visualització semblant a la de les manifestacions presencials- per denunciar la situació de vulneració dels drets humans que està patint la població afganesa, i en especial les dones.
 
La inscripció per participar ja és oberta i es pot fer a la pàgina web www.critvirtual.com. També hi ha un apartat de "Donació", totalment voluntari, i amb un mínim de 5 euros. Els diners que es recullin seran distribuïts a les ONG que estan a terreny donant suport a la població afganesa, i que no es revelen per qüestions òbvies de seguretat.

Dissabte 27 de novembre, a les 18h, hi haurà l’acte central de la manifestació, retransmès per streaming, i al que es podrà accedir des del propi web de critvirtual.com. L’acte serà conduit pel periodista Antoni Bassas, que llegirà el Manifest en defensa dels drets de les dones i la població de l’Afganistan en català i anglès, i la periodista Rosa Montero ho farà en castellà. També intervindran l’escriptora i activista afganesa resident a Catalunya, Nadia Ghulam, l’actriu Clara Segura i uns testimonis molt colpidors que arriben des d’Afganistan, Pakistan i Barcelona. Hi haurà poesia musicada a càrrec de Lluís Llach i Sílvia Bel, i tancaran l’acte l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. 

La iniciativa, impulsada des de FIDEM, donesCOEINF i la comissió dona i igualtat de la Intercol.legial, compta amb la participació del teixit associatiu i altres entitats, organitzacions i institucions catalanes en un clam per la llibertat i la dignitat del poble afganès.
 
>>INSCRIU-TE A LA MANIFESTACIÓ I FES EL TEU DOANTIU AL SEGÜENT ENLLAÇ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
21 maig 2024 - IOT Solutions World Congress

21 maig 2024 - Barcelona Cybersecurity Congress

30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92