Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals

Actualitza les teves dades


secretaria@telecos.cat- 935513322 -   


#LaNit2021 reivindica el valor del sector TIC i els seus professionals, claus en la lluita contra la COVID19 i la reconstrucció del país

17/06/2021

Més de 600 professionals i representants d’empreses, administració, entitats i institucions del món tecnològic es donaven cita ahir al vespre a l’Auditori de Barcelona en el decurs de la 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, cita ineludible per a tot el sector TIC del país, que també es va poder seguir en directe per Internet i Fibracat TV (més de 125 mil espectadors).

L’Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornaven a organitzar conjuntament aquesta trobada que -un any més, però amb més força que mai- servia per posar en valor els professionals de l’ecosistema tecnològic català i les seves aportacions en la lluita contra la COVID-19. Així, la presentadora de la gala, la popular periodista Raquel Sans, introduïa als assistents diferents reportatges que, des de diferents vessants, servien per visualitzar aquesta contribució amb el testimoni de veus tan rellevants com la del doctor Bonaventura Clotet; el director del BSC, Mateo Valero; l’experta en robòtica assistencial del CSIC-UPC, Carme Torras; l’impulsor de COVIDWarriors, Andreu Veà; o la professora i co-fundadora de l’IDEAI-UPC, Karina Gibert (veure aquí).

Abans, però, Pedro Linares, president de Telecos.cat, i Eduard Martin, degà del COEINF, adreçaven als assistents unes paraules de benvinguda. Linares aprofitava la seva intervenció per recordar aquells que han estat directament tocats per la pandèmia i per agrair als enginyers i enginyeres associats i col·legiats la seva fidelitat i suport als col·lectius professionals organitzadors, sense els quals la Nit no seria possible. Martin, de la seva banda, tornava a reivindicar la necessitat de fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies, agraint en aquest sentit la tasca que també duen a terme les comissions de dones de Telecos.cat i COEINF.

Inauguració oficial i cloenda

La inauguració oficial anava a càrrec del vicepresident Jordi Puigneró, qui aprofitava la seva intervenció per subratllar l'aposta del Govern per les polítiques digitals, departament que dirigeix ell mateix, i que fins al govern presidit per Quim Torra només tenia rang de Secretaria General. En aquest sentit, reafirmava la voluntat de què Catalunya sigui  "un país digital", igual que abans va ser "un país industrial”, el que s’ha de traduir en "un país connectat per terra, mar i aire,  i també per l'espai", afirmava.

A continuació arribava el torn de Roberto Sánchez, secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, i de Laia Bonet, tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona. Després de posar de relleu la resiliència que les infraestructures de telecomunicació de l’Estat han demostrat en plena pandèmia, Sánchez es referia a l’aposta del govern d’Espanya per la transformació digital, a la qual destinarà un 29% dels Fons Next Generation atorgats per  la Unió Europea. “Sempre dic que venim d’una tragèdia però ressorgim amb una nova il·lusió, la de la transformació digital, i aquesta Nit és precisament la dels professionals que estan cridats a ser els autèntics protagonistes d’aquesta transformació”. Bonet, de la seva banda, centrava el seu discurs en la capacitació digital com a gran repte a afrontar per evitar que la nova societat digital generi noves desigualtats. “Aquesta és l’autèntica bretxa que hem d’evitar”, subratllava.

Durant la cloenda institucional –i després del lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing, Joan Clarke, del Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i del Premi d'Honor de la Nit (tota la informació dels guardonats aquí)-, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, insistia en aquest mateix punt, reivindicant la necessitat que la revolució digital ho sigui per a tots els ciutadans per igual. Borràs també donava l’enhorabona als guardonats, demanant-los que mantinguin el seu “esperit innovador i audaç, el que ha de ser garantia per a una Catalunya d’oportunitats, pol d’atracció econòmica mundial i, alhora, país cohesionat, equilibrat i innovador digitalment”.

L’habitual còctel-networking es traslladava a l’exterior, on un parell de food-trucks servien un refrigeri individual als més de 600 assistents a la que ja és la 26 edició d’aquesta gran trobada del sector TIC del país.

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 


>>MIRA LA GALA ÍNTEGRE A: 


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


banner som telecos
 
Agenda
08 juny 2023 - WomenTech23: Tecnología y liderazgo femenino

08 juny 2023 - Jornada anual de la comunitat DCA-NewSpace

08 juny 2023 - Workshop Estratègia de Catalunya cap a la dècada digital i el seu impacte a les PIMES

08 juny 2023 - Open Day TIC 2023

13 juny 2023 -
VISITA TÈCNICA a l'Institut de Ciències Fotòniques (places limitades i exclusives per a membres de Telecos.cat)

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.85