CELEBREM el #DMT2021: El desplegament de la fibra òptica i la universalització de l'accés a Internet, claus del debat

14/05/2021

Els nous desplegaments de tecnologies i infraestructures comporten nous espais per a l’activitat empresarial. Així quedava reflectit ahir durant la celebració del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació (#DMT2021), on també s'assenyalava que és fonamental el desplegament de la fibra òptica i la universalització de l'accés a Internet, en especial a les zones rurals.

La trobada digital, organitzada per primer cop amb Feceminte i Cecable, la va inaugurar David Ferrer, secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, després de les paraules de benvinguda dels presidents de Feceminte, Telecos.cat i GrausTIC.  Ferrer va destacar el paper de les administracions públiques en facilitar el desplegament de la fibra òptica i millorar la connectivitat internacional, i és que la Generalitat ha invertit 80 M d’euros en el desplegament d’infraestructura pública, arribant així a 415 municipis que no disposaven de connectivitat.

Tot seguit, arrencava una interessant taula rodona amb el reptes, els frens i les oportunitats del sector com a protagonistes, amb la participació de Rosa Paradell, directora de desenvolupament de negoci d’innovació d’i2Cat; Cristina Campillo, subdirectora d’Infraestructures Digitals i Comunicacions Electròniques de la Generalitat; Sergio Hernández, president de Smartech Cluster i membre del comitè de govern de KNX, i Christopher Gehlen, CEO & Co-founder de Neutroon, que destacaven, entre d’altres, la necessitat de col·laboració públic-privada; d'escoltar les persones (perquè es pugui produir el canvi cultural bàsic cap a la digitalització); la banda ampla;  la sensibilitat cap a les PIMES (tant les tecnològiques com no tecnològiques); el 5G com a habilitador de la banda ampla, la disminució de la bretxa digital i l’evolució cap a la indústria 4.0, les smarts cities o les llars intel·ligents.

El debat, moderat per Joan Francesc Fondevila, periodista, director de Cecable i professor universitari, situava al ciutadà com a centre de la tecnologia. Un missatge optimista i encoratjador cap el futur del sector amb oportunitats que s’obren, potser en part, per la pandèmia, que ha accelerat aquest procés: "Si volem aconseguir amb èxit la transformació digital és imprescindible comptar amb les zones rurals per equilibrar el territori i que les oportunitats arribin a tothom", destacaven unànimement.

La cloenda anava a càrrec d’Antoni Cañete, president de PIMEC, que assenyalava el paper essencial de les telecomunicacions i reclamava la necessitat que els fons “Next Generation” de la UE es capitalitzin i arribin a PIMES i autònoms. Per acabar, el president de  l'APTICC, Eduard Martin, adreçava al centenar d'assistents unes paraules de comiat.

>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92