NOU RECONEIXEMENT per a #COVIDWarriors: la iniciativa CovidRobots premiada a la VI Nit de la Robòtica

23/10/2020

La sisena edició de la “Nit de la Robòtica”, organitzada pel Grup de Treball de Robòtica de la Comissió d’Indústria 4.0 -que compartim amb Enginyers Industrials, de Camins, Informàtics i Agrònoms-, premiava ahir com a “Projecte de l’any” la iniciativa solidària “CovidRobots”, que ha ajudat a solucionar el coll d’ampolla dels tests massius de PCR durant la COVID-19. Aquests dispositius estan a l’Hospital Clínic i a la Vall d’Hebron de Barcelona, i a l’Instituto de Salud Carlos III i a l’Hospital de la Paz de Madrid, fins a 18 centres de tot l’Estat.

Va recollir el premi el doctor en Telecomunicacions (i membre de Telecos.cat) Andreu Veà, impulsor de la xarxa #COVIDWarriors, de la que també formen part Rocío Martínez, biòloga molecular del King's College de Londres, Javier Colás, director d’Innovació a ESADE, María Parga, directora de BME i presidenta del consorci Alastria, i Sandra Figaredo, consultora a Llorente i Cuenca. “Estava confinat a casa i vaig pensar en fer ús de la meva xarxa de contactes. M’ajudeu a ajudar als que ajuden? I la resposta va ser massiva” va explicar Andreu Veà.

El jurat del Premi ha valorat, entre d’altres, que els “CovidRobots”, al ser de codi obert, estan habilitats per a qualsevol marca comercial de tests i s’adapten al protocol de qualsevol hospital, permetent multiplicar fins a 7 vegades la capacitat actual de les proves PCR, arribant als 2.400 test diaris.

Com va explicar Pere Homs, director general dels Enginyers Industrials de Catalunya “l’edició d’enguany de la Nit de la Robòtica està centrada en el paper que la robòtica ha jugat, juga i seguirà jugant en la superació de la crisi generada per la COVID-19”.

Premi a la trajectòria professional i repàs als fets més detacats de l'any en l'àmbit de la robòtica
En el decurs del mateix acte virtual, el físic i enginyer informàtic Joan Batlle Grabulosa va rebre el “Premi a la trajectòria professional”, pel seu treball en l’àmbit de la robòtica submarina a l'Institut de Recerca en Visió per Computador i Robòtica (VICOROB) de la Universitat de Girona. Per Batlle, “rebre el premi un cop ja ha superat l'etapa científica és un reconeixement extraordinari que li fa reviure les experiències i que ho transmetrà a l'equip amb molta alegria”.

Carles Soler, membre del Grup de Treball de Robòtica de la Comissió Indústria 4.0 va repassar fets i notícies de l’àmbit de la robòtica que van succeir el darrer any, assenyalant que la robòtica ha participat activament en la lluita contra la pandèmia. Va destacar que Universal Robots i MIR ha obert a Barcelona el primer hub de robòtica col·laborativa del món i que ABB inaugurarà a Cerdanyola del Vallès el seu primer Customer Innovation de Robòtica a Europa. Per Soler, “dues iniciatives que ajudaran a què Catalunya segueixi sent un pol d’innovació de la Robòtica”.

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92