Enginyeria i solidaritat, la recepta d'Enginyers Voluntaris per fer front a l'impacte social del Covid19. COL·LABORA!

19/06/2020La situació d’emergència sanitària originada per la Covid-19 -que ens va agafar a tots per sorpresa-, ha propiciat una àmplia resposta solidària per part de la societat per atendre les persones més directament afectades en la salut i també per la crisi econòmica i social que se n’ha derivat.

Com la resta de persones i professionals, els enginyers/res hem col·laborat en aquesta resposta positiva i immediata, aportant els nostres recursos i experteses, els quals hem dirigit en gran part a ajudar les Institucions Públiques en l’emergència sanitària. 

Des d’Enginyers Voluntaris (servei que compartim amb enginyers industrials, de camins, informàtics i agrònoms) volem destacar el fort component de solidaritat que ha impulsat aquesta col·laboració i agrair a totes les companyes/companys el seu esforç i grau d’implicació.

Un cop superades les urgències més immediates, ara toca reactivar l’economia, reprendre l’ensenyament presencial, reforçar els nostres models assistencials, i actuar sobre els desequilibris estructurals que deriven d’una emergència que és, també i sobretot, social, com testimonien les xifres d’atur i el creixement esfereïdor de les situacions de pobresa (podeu veure el vídeo de Francina Alsina, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social emès a l’abril; i des de llavors la situació ha empitjorat).

Des de l’enginyeria, a través de les nostres institucions, estem col·laborant proactivament per ajudar a revertir la situació econòmica amb iniciatives importants al voltant de la reindustrialització del nostre país. I la millor i primera acció social a la que podem contribuir els enginyers/res és la potenciació de la indústria com a sector generador d’ocupació de qualitat.

Aquesta crisi ha posat de manifest aspectes millorables en la prevenció i atenció sanitària, així com en els dèficits estructurals a l’economia i l’àmbit social, que arrosseguem des de la crisi del 2008. Dèficits encara no resolts que s’agreugen en una situació com la que estem patint.

Les àmplies bosses de persones i famílies vivint en la precarietat ens interpel·len a treballar solidàriament perquè no quedin definitivament al marge de la nostra societat. Són persones a les que centenars d’entitats socials dediquen els seus esforços, per ajudar-les a inserir-se en el món laboral i social i a recuperar la dignitat de poder viure del seu treball.

Molts enginyers/res aporten el seu granet de sorra i col·laboren de forma voluntària amb aquestes entitats, aportant els seus coneixements i experteses per ajudar-les a ser més eficients i eficaces en la consecució dels seus objectius.

També, des de fa uns anys, el servei d'“Enginyers Voluntaris” actua per facilitar la col·laboració de l’enginyeria amb les entitats socials. Hi han participat més de cent enginyers i més de seixanta entitats, amb el suport de cinc col·lectius professionals: Enginyers Industrials de Catalunya, Enginyeria Informàtica, Enginyers de Telecomunicació, Enginyers Agrònoms i Enginyers de Camins.

>>Si vols conèixer aquest servei amb més detall i estàs interessat en col·laborar-hi, pots contactar amb nosaltres a través del correu serveis@telecos.cat. 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92