Les TIC contra la COVID-19: La teva col·laboració pot salvar vides!

23/03/2020

Des de Telecos.cat volem compartir la següent informació que ens han fet arribar els companys del Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica (COEINF), concretament des del vicedeganat de Bio-Informàtica.
 
Com bé sabeu, per fer front a la crisi de la COVID-19, els profesionals sanitaris necessiten material de primera necessitat tant pel seu dia a dia, com material per a l’equipament de les UCI, principalment per a la respiració assistida. És en aquest àmbit on la tecnologia d’impressió 3D impulsada per grups d’enginyers i enginyeres pren protagonisme.

Arreu del món estan sorgint plataformes científiques col·laboratives creant prototipus de respiradors 3D i material sanitari per a les UCI. Així, inspirats en una iniciativa italiana, a Astúries s'ha constituït un grup d’enginyers de diverses empreses i centres d’investigació anomenats Coronavirus makers . Es tracta d’una iniciativa sense ànim de lucre on estan participant metges de tot el món i també qualsevol usuari que disposi d’una impressora 3D i que vulgui posar-la a disposició per imprimir desinteressadament els prototips validats clínicament. N'és només un exemple. Arreu de l’estat trobem ja iniciatives similars que es coordinen col·laborativament per seguir unes mateixes pautes i produir viseres, ulleres, agafadors per no tocar els poms de les portes o les manetes dels WC, entre molts altres. Cada iniciativa ha de passar per un procés de disseny, certificació científica i tècnica, la prova de funcionament i l’homologació.

A Catalunya ha sorgit la iniciativa 3D Printing COVID19 TaskForce, on diverses empreses ja estan treballant en la fabricació amb impressores 3D de material sanitari per fer front al coronavirus. Es tracta de material homologat i avalat clínicament sota les directrius de Sanitat. A l’Hospital Parc Taulí, per exemple, ja han validat clínicament nous prototips per imprimir peces per a ús sanitari.

En aquest sentit, l'enginyer informàtic Francesc Saez ha creat un web que recopila totes aquestes iniciatives. Donat el seu interès, el volem compartir amb tots vosaltres alhora que us encoratgem a participar! 
 
LA TEVA COL·LABORACIÓ POT SALVAR VIDES! 
 
 * FOTO: El primer respirador de campanya 3D validat medicament i industrialitzable. // ACN - Carola López
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92