Unim món acadèmic i professional al VII Fòrum d'Escoles d'Enginyeria de Telecomunicació, Electrònica i Multimèdia-audiovisual

18/09/2019

Directors i caps d’estudi de les escoles d’enginyeria i màsters de Telecomunicació, Electrònica i Multimèdia-Audiovisual de Catalunya, es donaven cita ahir en el VII Fòrum d’Escoles d’Enginyeria de Telecomunicació, Electrònica i Multimèdia-Audiovisual, una iniciativa de Telecos.cat que té com a objectiu intensificar les relacions entre el món acadèmic i professional.

Amb el patrocini d'IDEVENTS, la trobada -que com és habitual es va dur a terme en el decurs d’un dinar de treball- comptava també amb la participació del secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Francesc Xavier Grau, així com de la directora general d'Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d'Educació, Mar Camacho, i dels rectors de la UPC i la URL, Francesc Torres i Josep M. Garrell.
 
Després de les paraules de benvinguda del president de Telecos.cat, Pedro Linares, arrencava la ponència inaugural, a càrrec del secretari d'Universitats, qui sota el títol de "Catalunya, regions de coneixement", abordava el posicionament de Catalunya dins el mapa mundial i europeu de la societat del coneixement. Grau posava sobre la taula una dada preocupant: "En tot el que és innovació estem per sota de la mitjana europea. En 2 anys un 20% de les regions europees ens han avançat. No fer res és perdre posicions", advertia. Davant d'aquesta situació alertava sobre la necessitat "imperiosa" d'actuar prenent com a referent la recepta "danesa": "El coneixement porta creixement, el creixement, prosperitat, i la prosperitat, benestar". En aquest sentit presentava el "Pacte nacional per a la societat del coneixement", que situa el coneixement com a eix vertebrador de les polítiques dinamitzadores per a una activitat productiva sostenible, innovadora, integradora i oberta al món (descarregueu la presentació de Xavier Grau AQUÍ).

Tot seguit, arrencaven les presentacions amb una primera intervenció d'Anna Sánchez, vicepresidenta de Telecos.cat, CEO d’ITimes Advisers SL i presidenta de la Comissió de Societat Digital a Foment del Treball, qui va oferir algunes reflexions sobre els resultats dels darreres informes sobre talent digital (descarregueu la presentació d'Anna Sánchez AQUÍ).

A continuació, arribava el torn de la directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació, Mar Camacho, qui presentava les tendències en cultura digital pel que fa a la innovació en l'àmbit educatiu (descarregueu la presentació de Mar Camacho AQUÍ).

Posteriorment, el director de Telecos.cat, Salvador Ramon, donava a conèixer els serveis i avantatges que l'entitat posa a disposició d'estudiants i professionals (descarregueu la presentació de Salvador Ramon AQUÍ).
 
Després de la presentació de  Roberto Escayola, director general d’Idevents sobre viatges i esdeveniments a mida (descarregueu-la AQUÍ), s'iniciava un interessant diàleg entre els assistents.
 
>>GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92