Mateo Valero, Premi d’Honor de la 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

20/02/2014

 

 
La 19a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va ser ahir el  marc de lliurament dels Premis Salvà i Campillo, Alan Turing i del Premi d’Honor de La Nit, atorgats conjuntament per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunició (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) en una cerimònia presidida per Artur Mas, president de la Generalitat.

Un jurat format per professionals i autoritats de reconegut prestigi (veure www.lanit.cat/#premis) ha decidit atorgar la màxima distinció -el Premi d’Honor- a Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació. Valero, que ja havia estat reconegut amb un Premi Salvà i Campillo l’any 1996, és doctor Enginyer de Telecomunicació i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1983. Doctor Honoris causa per diverses universitats, ha publicat més de 600 articles en l'àrea de l'arquitectura dels computadors d'altes prestacions. Entre els seus nombrosos reconeixements, també es troba el Premi Eckert - Mauchly 2007, que és el més important a nivell mundial en l'àmbit de l'Arquitectura de Computadors.

El talent emprenedor d’Andrés Bou i Horacio Martos, i el compromís social de Víctor Bautista
Pel que fa al Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor, el reconeixement ha estat doble per a Andrés Bou i Horacio Martos, enginyers informàtics que el 2008 van fundar l’empresa Social Point, amb seu a Barcelona i líder en el sector de jocs per a dispositius mòbils, amb més de 50 milions de jugadors arreu del món.

El Premi Alan Turing al Compromís Social ha estat per a Víctor Bautista, fundador de l’app SocialDiabetes. Bautista, programador i diabètic tipus 1, va crear el sistema per guanyar autonomia i millorar la seva qualitat de vida. Ara pot menjar el que li ve de gust, va a sopar amb els seus amics quan vol  i dorm tranquil, ja que no té por de patir una hipoglucèmia. Ell ja ha pres el control de la seva diabetis, i proposa que qualsevol pugui fer-ho.

Les aportacions al sector de Carlos Domingo i Catalina Grimalt
El Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada (que reconeix la persona que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l'Electrònica, les TIC o l'Audiovisual) ha estat per a Carlos Domingo, CEO de Telefònica I+D. Doctor en Enginyeria Informàtica i autor del llibre El viaje de la innovación, és, entre d’altres, impulsor del programa de patents de Telefónica Wayra i Business Angel.

El Premi Alan Turing al CIO de l’any (Chief information officer) ha volgut destacar la tasca professional de Catalina Grimalt, CIO del Port de Barcelona i responsable de l’Smart Port, un actiu clau en logística internacional.

Per últim, i com a novetat, s’han fet dos reconeixements especials: a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), pels seus 30 anys, i a l’empresa Oracle, que en fa 25.

 
GALERIA FOTOGRÀFICA DISPONIBLE AQUÍ 
 
VÍDEO-RESUM DE LA NIT 2014:
 
 
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
25 juny 2024 - Visita tècnica a TV3

25 juny 2024 - Jornada La nova economia de l'espai: oportunitats multisectorials

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92