CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE LES TELECOMUNICACIONS I LA SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ - 17 de maig

19/05/2024

 La innovació digital pel desenvolupament sostenible, tema central del Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació

La celebració impulsada per l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), l’Associació Catalana d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació (GrausTIC) i el Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació s’emmarca dins les activitats de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU), amb la col·laboració amb Telefònica, el Cercle Tecnològic i Feceminte.

Sota el lema la innovació digital pel desenvolupament sostenible, que exigeix pensament i accions innovadores, l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi Oficial de Graduats i Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), l’Associació Catalana d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació (GrausTIC) i el Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació, han organitzat aquesta jornada avui divendres 17 de maig, emmarcada dins les activitats de la Unió Internacional de les Telecomunicacions (ITU) amb la col·laboració amb Telefònica i del Cercle Tecnològic i Feceminte.

L’acte ha comptat amb la benvinguda de Jordi Farré, degà del COETTC, Karina Gibert, degana del COEINF i de Josep Ramon Ferrer, president de GrausTIC. La inauguració oficial l’han dut a terme César Sánchez Gómez, gerent AAPP a Catalunya a Telefònica i de Marc Realp, secretari de telecomunicacions i transformació digital de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, la secretaria general de la ITU Doreen Bogdan-Martin, ha saludat als assistents de forma virtual.

A continuació el panell d’experts Mateo Valero, director del BSC-CNS; Mònica Roca, CEO d’IsardSat; Pedro Lisbona de EVIDENZE i Ainhoa Zamora, Directora Escola 42 Barcelona, de la Fundació Telefònica han presentat els seus projectes deixant patent que les tecnologies juguen un rol clau per millorar el benestar, donar oportunitats i fer que el món sigui més sostenible. El #DMTSI2024 representa una oportunitat per a explorar com la innovació digital pot ajudar a connectar a tots de forma sostenible. La tecnologia innovadora pot ajudar a abordar els desafiaments més urgents del món, des de lluitar contra el canvi climàtic, com s’ha vist expressat pels ponents,  fins a eliminar la fam i la pobresa. De fet, les tecnologies digitals poden ajudar a aconseguir el 70% de les metes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a 2030. Malgrat això, les evidents bretxes digitals obstaculitzen la innovació en moltes parts del món. La falta de polítiques, inversió i habilitats digitals fa que molts països tinguin dificultats per a mantenir-se al dia en un panorama digital en ràpida evolució. 

Podeu veure la galeria fotogràfica del DMTSI  en aquest enllaç

 

 


Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92