Les Telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació, al focus del debat electoral

03/05/2024

Les Telecomunicacions i les Tecnologies de la Informació, al focus del debat electoral 

 
Les organitzacions més representatives a Catalunya dels professionals i empreses en el sector TIC van convocar, el 30 d'abril, els referents en Societat Digital de les formacions que concorren a les properes eleccions al parlament de Catalunya. 
 
Aquest és el primer cop que es porta a terme aquesta iniciativa.  A la crida van respondre tots els partits i cinc d’ells van ser presents al debat, que va atraure un públic nombrós a la sala d’actes  de l’Espai Francesca Bonnemaison.
 
Seguint l’ordre establert, a la taula es va comptar amb la presència de la Sra. Pilar Díaz, Secretària d’Universitats i Recerca del PSC, el Sr. Marc Realp, membre de la Sectorial de Societat Digital d’ ERC, i Secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital en funcions de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Laia Domènech, Coordinadora de la sectorial Societat Digital i Tecnologia de JUNTS, la Sra. Alicia Ramos candidata Nº 9 de la llista de Barcelona de COMUNS SUMAR i el Sr. Manuel Reyes, Alcalde de Castelldefels  i President Provincial del PP de Barcelona.
 
L’entorn, lloc habitual dels esdeveniments de l’Associació Catalana de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) que convocava, juntament amb el Col·legi d’Enginyers Informàtics (COEINF), el Centre Tecnològic i Sinèrgia, va ser el marc ideal per debatre allò que inclouen els diferents programes electorals i que afecta directament el sector de les tecnologies de la informació i telecomunicacions. 
 
L’acte, moderat per Anna Sánchez, vicepresidenta de Telecos.cat i Javier Vázquez, vicedegà del COEINF, es va iniciar amb la benvinguda i parlaments dels presidents de les associacions convocants.  Dividit en quatre grans blocs (Indústria i Serveis TIC, Territori i Llenguatge, Reindustrialització, Administració Pública), es va poder escoltar les propostes i opinions dels representats polítics sobre el qüestionari previ que se’ls va fer arribar. També es va tenir ocasió de contestar les preguntes directes dels assistents sobre allò més remarcable de les intervencions dels candidats. 
 
 
¿Quin paper ocupa la Indústria i els serveis TIC en el programa electoral del seu partit, i quin esforç inversor i de despesa, en % del pressupost de la Generalitat que hi dediquen o recomanen dedicar.
 
El consens en aspectes claus va ser molt repetit. La importància estratègica i actual del sector en totes les activitats, econòmiques i social es va posar en valor per tots els integrants de la mesa. Tots també estaven d’acord en donar-li més rellevància en els respectius programes electorals i de govern i incrementar-ne la despesa de manera transversal a totes les conselleries. En aquest sentit, els organitzadors de l’acte ja van manifestar la seva voluntat de fer un seguiment parlamentari de les propostes i execució de les promeses electorals.  
 
Properament us farem arribar un resum de les intervencions dels ponents així com les propostes principals incloses en les respostes dels formularis.
 
 
 
 

Més noticies
         
Directe a
Repositori: estudis i informes

Plataforma de Control Professional

Borsa de treball

AQPE: Certificació de Professionals de l´Enginyeria

Multimèdia


 
Agenda
30 maig 2024 - Assemblea General Ordinària 2024

11 juny 2024 - Digital Enterprise Show

13 juny 2024 - Sonar+D

27 juny 2024 - Formació: Millora les teves habilitata directives

17 jul. 2024 - Formació_ IA: ChatGPT i generació de continguts

directori professionals enginyers

  recurs    recurs    recurs    recurs
Assessorament
 
Assegurança professional
 
Borsa de treball
  Assegurances de salut
Qüestions professionals, jurídiques, mercantils, laborals, fiscals i més.
 
Assegurances per cobrir la teva actuació professional com enginyer de telecomunicació
 
Oportunitats laborals per enginyers de telecomunicació.
 
Condicions preferents
 
 
 
 
 
0.1.0.92